De bästa plattformarna för e-handel

De bästa plattformarna för e-handel

Att välja rätt plattform för din e-handel är viktigt men inte helt enkelt eftersom utbudet är enormt. För ett nystartat företag är priset viktigt, medan det för en befintlig butik som behöver byta leverantör kan det vara enskilda tekniska specifikationer som är viktigast. Oavsett vilka krav din butik ställer på plattformen finns det ett gäng alternativ som är värda att ta en närmare titt på och jämföra. Olika plattformer passar olika behov.

Om du vill komma igång utan stora kostnader finns det fler gratis-varianter som du bör titta närmare på. Quickbutik är ett exempel. Där kan du sätta upp en butik gratis och när du sedan är redo att börja sälja med egen domän, då kan du uppgradera din plan till en betalversion. Om du vill veta mer vilka gratis-alternativ som finns på marknaden finns det en längre lista med gratisplattformar att starta e-handel på https://www.websiteplanet.com/sv/blog/gratis-hemsidebyggare-e-handel-vilket-ar-det-basta-valet/

Gratisalternativ för dig som vill skapa din E-handel själv

E-handelFör dig som vill skapa en e-handel själv till en låg kostnad istället för att köpa en färdig lösning är Woocommerce ett bra alternativ. Det är WordPress e-handelslösning där du precis som för WordPress kan skapa din butik genom att utveckla ett eget tema eller använda ett befintligt färdigt tema. Det enda du då behöver är ett webhotell och ett domännamn, sedan kan du bygga din butik utan kostnad men med stor frihet.

E-handelsplattformar

Det finns naturligtvis också många plattformar för e-handel som erbjuder sina färdiga lösningar i olika nivåer beroende på vad lösningen behöver innehålla. Några av de mest populära är Shopify, Textalk, Talex, Prestashop, Magento. De flesta plattformar erbjuder flera olika planer med olika pris och ofta med en instegsvariant och ytterligare 1-3 mer avancerade och dyrare varianter som är mer omfattande och tekniskt krävande. Genom att på förhand specificera vilka krav och vilken budget du har kan du snabbare hitta rätt leverantör.