Programvaruindustri och organisationer

Programvaruindustri och organisationer

Mjukvarumarknaden är alltid spännande att följa; här har det skett en fantastisk utveckling genom åren och det finns inga tecken på att denna trend kommer ändras. Nej, snarare tvärtom; IT-lösningarna blir allt fler och tillämpningarna utökas inom alla områden i samhället. I takt med detta tillkommer det hela tiden en stor mängd IT-företag över hela världen som tillsammans med befintliga bolag utgör den växande mjukvaruindustrin.

Microsoft förebild i branschen

Det råder ingen tvekan om att mjukvara är en lönsam bransch. Ett talande exempel för detta är Microsofts grundare Bill Gates, som uppmärksammandes som världens rikaste person år 2009. Denna rikedom hade till stor del sin grund i ägandet av en betydande andel aktier i Microsoft; företaget som försett världen med programvara såsom Microsoft Windows (operativsystem) och Microsoft Office (grupprogramvara) – samt förstås mycket mera.

En spännande framtid

Världen har förstås sett fler storartade IT-människor och bolag än bara Bill Gates och Microsoft. Icke att förglömma är exempelvis Steve Jobs, grundaren av Apple, som satt stort avtryck i branschen med produkter som iPhone, iPad och Mac-datorerna. Bolag som Spotify och Skype är också välkända företag som skapat sin alldeles egen nisch genom att förstå kundernas behov av IT-tjänster och översätta detta till användbar programvara.

Att hitta den programvara som verkligen revolutionerar marknaden är förstås inte helt lätt; detta är idéer som ofta uppstår av en händelse. Konkurrensen inom IT-branschen är mycket stor, samtidigt som behovet av IT-baserade tillämpningar ständigt ökar och därmed lämnar utrymme för fler aktörer. Det som är mycket spännande är att det när som helst kan dyka upp ett nytt Apple eller Microsoft – och kanske är detta redan på gång i någons garage.