Så påverkas e-handeln av coronaviruset

Så påverkas e-handeln av coronaviruset

Coronaviruset har slagit hårt mot världen och det kan inte ha undgått någon. Runt om i landet är det många butiker som har stängt för att undvika smittspridning. Det har tyvärr medfört att en del butiker har gått i konkurs och att en hel del personal har varslats. När du inte kan gå till en fysisk butik och handla, finns istället e-handeln som alternativ. Allt fler väljer att handla på nätet eftersom du inte har någon närkontakt med andra personer. Du kan enkelt handla, betala och få varorna levererat till dörren.

Så påverkas e-handeln av coronaviruset

Många e-handels företag har märkt av coronakrisens effekter och det har inneburit att de dels får mer kunder och ordrar. Det ger också längre leveranstider än det brukar. Det kan innebära att de får anställa mer personal för att hinna med. Genom att läsa nyheter på villanytt.se kan ni ta del av eventuella lån och försäkringar som de som driver en e-handel kan få. Ett lån kan vara bra ifall de måste betala extra personal. Försäkringar kommer i sin tur att ge e-handelnsbutiken skydd.

Apoteken i Coronakrisen

När coronakrisen kom var det många som började bunkra upp både mediciner, handsprit och munskydd. Det innebar att alla apotek fick mer och mer kunder och att just dessa nödvändigheter tog slut på alla ställen som de såldes. Många beställde ordrar samtidigt och det bidrog till en hög belastning och att apoteken fick mycket längre leveranstider än vad de normalt har. Kanske skulle vi kunna säga att det är just apoteken som har varit de stora vinnarna i krisen. Fler kunder gör att de kommer kunna behålla sin e-handel längre.

E-handlar som det har gått sämre för i krisen

Alla har inte haft samma tur som apoteken och det finns några butiker som har gått i graven, både online och fysiskt. En av dessa är klädbutiken Berlins som startades för 87 år sedan. Familjeföretaget hade förutom sin e-handel även fysiska butiker som hittas i bland annat Boden, Kalix, Piteå och Skellefteå. När krisen kom tappade de all omsättning samtidigt som de hade kostnader att betala för. Berlins har överlevt både världskris, Kubakris och en oljekris men Coronakrisen blev deras slut, alla butiker och deras e-handel är nu stängda.