Bästa mjukvaran av 2018-2019

Bästa mjukvaran av 2018-2019

Mjukvara som är gratis behöver inte nödvändigtvis vara dålig, och några av de bästa programmen vi använder oss av idag är helt gratis. Google Chrome, BitDefender Antivirus Free Edition, WPS Office Free, Tunnelbear, GIMP och qBittorent är alla exempel på mjukvara som är helt gratis. Dessa är även några av de bästa programmen för 2018, och många användare på nätet redigerar sina bilder med GIMP och surfar via Google Chrome.

qBittorent

Detta program använder sig av bittorent-teknologin, och den går ut på att användare kan dela stora filer med varandra utan att behöva använda sig av FTP-servrar, och du kan dessutom dela med dig av små delar av en stor fil. Alla användare är således aktiva när en fil delas via bittorent, även om de inte har hela filen på hårddisken. qBittorent är även open source, alltså skapad med öppen källkod.

GIMP och BitDefender Antivirus Free Edition

GIMP är ett redigeringsprogram för bilder, och till skillnad från exempelvis Photoshop är det helt gratis att använda. Du kan förstora, beskära och ändra filtyp väldigt enkelt, och det tar inte lång tid innan du lär dig programmet. Det finns även flera plugins som du kan installera för att göra användarupplevelsen bättre, och även detta program är skapad med öppen källkod. Det finns även till Linux.

BitDefender Antivirus Free Edition är ett program som förhindrar virus och skadlig kod från att skada din dator, och tack vare avancerade algoritmer kan den även känna av beteenden av skadlig mjukvara. Vissa virus försöker gömma sig bland andra program, men tack vare antivirusprogram kan du enkelt söka fram dem och ta bort dem på ett säkert sätt. En dator bör alltid ha programvara för att skydda mot virus.